Overslaan en naar de inhoud gaan
Vertrouwenspersonen
Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken. Dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Evi Vercammen en Doris Kronenberger, HR businesspartners en de vertrouwenspersonen van AZ Sint-Maarten, vertellen graag meer over respect. “In welke omstandigheden je ook werkt, respect voor elkaar is cruciaal."

“In het ziekenhuis hebben wij allebei de rol van vertrouwenspersoon. We zijn het aanspreekpunt voor medewerkers die geconfronteerd worden met grensoverschrijdend gedrag op het vlak van agressie, ongewenste seksuele intimiteiten en pesterijen. We zijn in eerste instantie een luisterend oor, want praten helpt echt. We reiken ook handvaten aan om met het probleem om te gaan." 

Grenzen stellen

"Vaak vinden mensen het moeilijk om grenzen te stellen, maar als je ongewenst gedrag tolereert, dan blijft het bestaan. We kunnen ook bemiddelen, maar dat doen we alleen wanneer de medewerker dat uitdrukkelijk wenst.”

“Diegene die komt aankloppen, bepaalt welke stappen worden gezet. Daar hebben we op elk moment respect voor. We hopen de drempel te verlagen om binnen te springen. Als je een probleem tijdig signaleert, voorkom je dat het erger wordt."

Uitdagende jaren

"De voorbije jaren waren, op z’n zachtst gezegd, uitdagend. Eerst was er de inhuizing, vrijwel meteen daarna sloeg covid toe. We merken dat de werkdruk hoog ligt, en dat de verdraagzaamheid daardoor afneemt. Maar in welke omstandigheden je ook werkt, respect voor elkaar is cruciaal. Iedereen is verschillend, maar even waardevol.”

Ook zin om te werken bij AZ Sint-Maarten?