Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken, dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Anaïs Van Goethem, hoofdverpleegkundige neurologie en gastro-enterologie, vertelt over ambitie.

“Mijn carrière van de afgelopen vijftien jaar leerde me hoe belangrijk een werkgever is die je steunt in je ambities. Recht van de schoolbanken startte ik als verpleegster op de dienst heelkunde. Ik ben heel ‘hands on’, nam al snel mijn verantwoordelijkheid en zette me overal voor in.

Tien jaar later voelde ik me uitgeblust. Na een zwangerschapsonderbreking kwam het idee om een kaderopleiding te volgen. Ik herleefde en vond energie om, gesteund door de hoofdverpleegkundige, allerlei projecten op de werkvloer op te starten. Het traject duurde twee jaar, waarna bijkomende oriënteringsgesprekken bij de collega’s van HR volgde. Deze maakte dat ik sterk genoeg in mijn schoenen stond om mijn huidige job uit te oefenen. Ik kom elke dag graag werken en heb een balans gevonden tussen werk en privé.

Alles komt voort uit de voldoening die je haalt uit je job. Ik kan iets betekenen voor mijn team en krijg veel van hen terug. Ik stimuleer mijn ambitieuze teamleden ten volle - al kan natuurlijk niet iedereen tegelijk opleidingen volgen. Ik sta achter hun beslissingen, ookal houdt dit in dat ze door hun ambitie eventueel het team verlaten.”