Overslaan en naar de inhoud gaan
Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken. Dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Inez Mestdagh, coördinator klinische studies, vertelt graag meer over ambitie. "Dat we met ons ziekenhuis op zo’n hoog niveau bijdragen aan de medische vooruitgang is fantastisch."

“Wist je dat AZ Sint-Maarten met 665 participanten deelneemt aan de COVID-19-vaccinstudie van Johnson & Johnson? Een mijlpaal waar we erg trots op zijn, want dankzij deze studie hebben we ons op de kaart gezet van de vaccinatiestudies. Vandaag zijn we voor farmaceutische firma’s een preferred partner in dit domein, waardoor we in aanmerking komen voor studies naar het RSV- of het hepatitis B-vaccin.”

“Toen ik 10 jaar geleden de kans kreeg om de dienst klinische studies uit te bouwen, had ik een hele lijst ambities. Ik wilde het aantal studies opdrijven, meer artsen motiveren om deel te nemen, het beleid betrekken, een fase 1-unit oprichten, in alle openheid werken, ... Het geeft enorm veel voldoening dat ik samen met onze studieverpleegkundigen al deze doelstellingen stap voor stap kon realiseren.”

“Vorig jaar voerden we in totaal meer dan 45 studies uit, in verschillende domeinen. Deze dienst is echt mijn kind, ik kan het niet anders uitdrukken. Het werk geeft zoveel voldoening, omdat het ook echt van belang is. Alle geneesmiddelen die we vandaag gebruiken zijn er gekomen dankzij klinische studies. Dat we met ons ziekenhuis op zo’n hoog niveau bijdragen aan de medische vooruitgang is fantastisch. Dat vraagt ambitie, absoluut.”

“Maar evenzeer alle andere waarden waar we voor staan: een goede samenwerking met onze artsen en alle diensten, topkwaliteit, respect voor alle betrokkenen en openheid. Of ik ook thuis de lat zo hoog leg? (lacht) Jazeker, ook in mijn huishouden ben ik ambitieus, soms tot ergernis van mijn huisgenoten.”

Ook zin om te werken bij AZ Sint-Maarten?