Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken, dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Wim Vlemings, medewerker dienst boekhouding & crediteurenbeheer, vertelt over openheid.

“Open zijn tegenover mijn collega’s, het is mijn tweede natuur, what you see is what you get. Ik toon die openheid graag, maar natuurlijk binnen de grenzen van de beroepsethiek. Voor sommige zaken zijn discretie en vertrouwen belangrijk, daar houd ik me aan!

Ik werk al 33 jaar op de dienst boekhouding, eerst in Duffel en nu in Mechelen. Wanneer ik in de wandelgangen loop, hoor ik wel eens ‘Voor geldkwesties? Dan moet je bij Wim zijn’. Boekhouden gaat om harde cijfers, maar ik ben blij dat we in een zachte sector zitten. Cijfers moeten correct zijn, maar wie hier werkt, wil in eerste plaats andere mensen helpen. Ik zou het niet anders willen, die sociale gevoeligheid zit in mij.

Niet toevallig werk ik al jaren mee aan de quiz van AZ Sint-Maarten, die ik vorig jaar zelf presenteerde. Menselijke contact vind ik belangrijk, iemand bellen doe ik bijvoorbeeld ook liever dan te mailen. Ik ga uit van goede van de mens. Dat klinkt misschien melig, maar het is zo.

Trouwens… openheid werkt langs twee kanten, ik waardeer het net zozeer bij anderen, ook als het over kritiek gaat.”