Overslaan en naar de inhoud gaan
Werken bij

Kwaliteit, respect, ambitie, openheid, samenwerken. Dat zijn de waarden - zeg maar het DNA - van AZ Sint-Maarten. Tine De Smedt, facilitair medewerker, vertelt graag meer over openheid. “Openheid is een belangrijke waarde als je nieuw bent, maar evengoed geldt ze voor anciens.”

“Toen ik een goed jaar geleden aan deze job begon, nam ik een zo open mogelijke houding aan. Ik wilde met openheid en een gezonde nieuwsgierigheid kijken naar de werking van mijn departement en bij uitbreiding het hele ziekenhuis. Ik vind dat een belangrijke waarde als je nieuw bent, maar evengoed geldt ze voor anciens. Openheid zorgt ervoor dat je bijleert en blijft verbeteren.”

't Schoonste Nieuws

“Verder denk ik dat je alleen met een open houding kan weten wat er speelt op de werkvloer. Erg belangrijk als je, zoals ik, nogal veel aan je bureau zit. We merken het ook op onze KIK-momenten, Kwaliteit in een Kwartier. Op die korte bijeenkomsten halen onze schoonmaakmedewerkers problemen aan waarvoor ze vervolgens oplossingen bedenken. Hoe kunnen we vliegjes in de kamer voorkomen? Onze drinkfles past niet op de schoonmaakkar, hoe kunnen we ze toch meenemen? Het resultaat van die bijeenkomsten schrijf ik in ‘t Schoonste Nieuws, een krantje dat we verdelen onder de schoonmaakmedewerkers. Het idee krijgt zoveel bijval dat ook de hoteldienst binnenkort een eigen krantje krijgt, De Linnenheldinnen.”

“Ik wil ook even pleiten voor openheid over positieve dingen. Als een schoonmaakploeg goed werk heeft geleverd, mag dat ook gezegd worden. We staan er niet altijd bij stil hoe hard ze werken, ze verdienen absoluut je dankjewel of compliment.”

Ook zin om te werken bij AZ Sint-Maarten?