Overslaan en naar de inhoud gaan
Team obesitascentrum AZ Sint-Maarten

Met het obesitascentrum willen we elke patiënt met een zorgvraag rond obesitas helpen. Een team van specialisten uit verschillende disciplines bekijkt jouw zorgvraag en bepaalt in samenspraak een behandeloptie die het meeste aansluit bij jouw individueel verhaal.

Met deze aanpak mikken we op een betere multidisciplinaire begeleiding en meer continuïteit in de behandeling van patiënten met overgewicht. 

Mogelijke behandelingen bij het obesitascentrum van AZ Sint-Maarten

Centrale rol voor obesitascoördinator

Je kan bij onze obesitascoördinatoren terecht voor meer informatie over onze aanpak, de verschillende behandelmogelijkheden, veelgestelde vragen, ...

De obesitascoördinator stuurt jou na een eerste screening door naar een van de artsen verbonden aan het obesitascentrum voor een klinisch- en bloedonderzoek. Nadien bespreekt het multidisciplinaire team de resultaten en jouw behandelplan.

Getuigenis Emy: "De totaalaanpak en opvolging overtuigden me"

Getuigenis Emy over het obesitascentrum in AZ Sint-Maarten

“Ik ondervond steeds meer moeilijkheden om te bewegen en kreeg last van mijn gewrichten”, vertelt Emy. Ze startte een jaar geleden haar gepersonaliseerd traject op bij het obesitascentrum van AZ Sint-Maarten. “De totaalaanpak en opvolging van het centrum overtuigden me om me aan te melden. Het geeft me enorm veel vertrouwen om te weten dat je opgevolgd wordt door een team dat regelmatig overlegt. Ondertussen ben ik al veel gewicht verloren en kan ik vooral terug met plezier bewegen.”

Meer informatie?

In onze infobrochure lees je meer over het obesitascentrum.

    Daarnaast vind je meer informatie op deze pagina's op de website.