Overslaan en naar de inhoud gaan

Je voelt het al overal kriebelen om af te studeren en wil je helemaal ontplooien als verpleegkundige? Die dynamiek willen we bij AZ Sint-Maarten graag ondersteunen! AZ Sint-Maarten? Da’s jouw traject!

 

Wat zeggen stagiairs bachelor verpleegkunde die jou vooraf gingen?

Begin 2021 lieten we een aantal stagiairs van de opleiding verpleegkunde aan Thomas More Mechelen zelf filmpjes maken. Hoe helpen we jou dag na dag om jouw kennis verder uit te bouwen in ons ziekenhuis? We bundelden hun impressies.

Een traject dat jou helpt om te groeien als verpleegkundige

We spelen helemaal in op jouw leerhonger en laten je proeven van meerdere aspecten van de zorg rond de patiënt. Jij kiest in jouw vierde jaar bachelor verpleegkunde een stage-eenheid met de discipline waarin je je graag wil verdiepen, wij bieden jou een traject dat aansluit bij deze ‘moederdienst’.

Dompel je onder

De eerste weken van je stageperiode werk je je helemaal in op de door jou gekozen moederdienst.

Dat doe je onder begeleiding van jouw mentor/coach.

  • Je maakt kennis met alle aspecten van de zorg en activiteiten op deze eenheid.
  • Jouw coach ondersteunt je om te groeien en om steeds zelfstandiger te kunnen functioneren.
  • Je krijgt stelselmatig steeds meer verantwoordelijkheid.
  • Onder begeleiding ontdek je alle facetten die op deze dienst van belang zijn, groot en minder groot.

Nadien start jouw traject. Daarmee willen we jou de kans geven om jouw blik op de zorg voor de patiënten op je moederdienst te verruimen om je zo meer te kunnen verdiepen in de werking van de organisatie rondom de patiënt.

Satellietstages van 1 week

Je kiest, afhankelijk van jouw interesses, een tot drie diensten uit ons aanbod waarmee jouw moederdienst samenwerkt. Wij plannen voor jou satellietstages van een week op de door jou gekozen dienst(en) zodat je een duidelijk beeld kan krijgen van hun werking.

De satellietstages worden ingepland in overleg tussen jou en de stagecoördinator van het ziekenhuis. We willen op die manier zoveel mogelijk samen met jou vorm geven aan je stage van je vierde jaar bachelor verpleegkunde.

Andere diensten 1 of enkele dagen observeren

Ook een korte inkijk bij minder voor de hand liggende diensten is mogelijk.

  • Een observatie bij de tabacoloog in jouw traject pneumologie?
  • Benieuwd hoe onze OK- en opnameplanners werken? Hoe een patiënt in het juiste bed terecht komt en de ingrepen op het OK in een passend schema gepland worden?

Ook op vele andere verrassende diensten kan je een of enkele dagen observeren. Zo krijg je inzicht in wat zij doen en hoe ze daarvoor zorgen.

Dit is jouw kans

Benieuwd naar wat jij in jouw laatste jaar bachelor verpleegkunde bij AZ Sint-Maarten kan ontdekken? Lees alles over jouw mogelijkheden in de brochure "Stagetrajecten AZ Sint-Maarten" (onderaan deze pagina).

Heb je een specifieke interesse? Heb je altijd al een bepaalde dienst of eenheid van binnenuit willen leren kennen? Bespreek het met ons. Als dit binnen jouw traject past, kijken wij na wat we voor je kunnen doen.

Contact

Lieselot Uytterhoeven
Stagecoördinator AZ Sint-Maarten
E-mail: stagelopenbij.azsintmaarten [at] emmaus.be
Telefoon: 015 89 11 43