Overslaan en naar de inhoud gaan
Vind de artsen actief in ziekenhuis AZ Sint-Maarten Mechelen

Nieuwe artsen

Vanuit een goed doordachte medische strategie, werkt AZ Sint-Maarten verder aan de uitbouw en specialisatie van een medisch kader waardoor we maximaal bijdragen aan de toekomstige gezondheidszorg in de regio Mechelen. Volgende nieuwe artsen startten in 2021 hun activiteit in AZ Sint-Maarten:

pedCAT Premium van Curvebeam - medische beeldvorming voet en enkel

Medische realisaties

AZ Sint-Maarten zoekt voortdurend naar opportuniteiten om de kwaliteit van de gezondheidszorg in de brede Mechelse regio naar een hoger niveau te tillen.

Het ziekenhuis nam voor ca. 1 miljoen euro beslissingen over de aankoop van medische apparatuur, instrumentarium en innovatieve zaken. Deels nieuwe investeringen, deels vervanging van bestaande tools naar laatste versie.

  Eén van de nieuwe investeringen is bv. de Endotrainer laparoscopie, een toestel dat assistenten en artsen gynaecologie, chirurgie, … toelaat om hun expertise m.b.t. laparoscopische technieken te oefenen en naar een hoger niveau te tillen. AZ Sint-Maarten zet hiermee in op de kwaliteit van ingrepen enerzijds en positioneert zich anderzijds als ziekenhuis dat investeert in de opleiding van jonge artsen.

  Enkele andere realisaties:

  • Introductie van de PedCAT Premium voor medische beeldvorming van voet en enkel;
  • AZ Sint-Maarten werd erkend als officieel testcentrum voor terugbetaling van de elektronische protheseknie voor bovenbeenamputaties;
  • Abdominale heelkunde start met robotchirurgie;
  • Spoedgevallen: traumaprotocollen verhogen zorgkwaliteit traumapatiënten;
  • Materniteit:
   • Prenatale echografie door speciaal hiervoor opgeleide gynaecologen die foetale afwijkingen hierdoor beter herkennen
   • Gentle sectio: een techniek die vanuit de optiek relatie moeder-kind een keizersnede zo dicht mogelijk probeert te laten aanleunen bij een klassieke bevalling
   • Eerste trimesterscreening naar pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging)
  • Uitbouw van een vernieuwd en vergroot slaapcentrum.

  Klinische studies: meewerken aan oplossingen voor morgen

  AZ Sint-Maarten kent een groeiend aantal activiteiten voor klinische studies. Voor 2021 betekent dit o.a:

  • Johnson & Johnson
  • RSV: klinisch AReSVi006-onderzoek
  • Studie BE-80-2000842: een onderzoek naar het effect van probiotische melkdrankjes op harde stoelgang

  Online afspraken maken

  Sinds midden 2021 kunnen patiënten voor een groeiend aantal specialismen online een afspraak maken. AZ Sint-Maarten doet hiervoor een beroep op nexuzhealth, de softwareoplossing waarmee patiënten gratis verslagen, afspraken, facturen, beeldmateriaal en persoonlijke gegevens online raadplegen via de website of de app mynexuzhealth.

  Geactualiseerde kostprijssimulatie op ziekenhuiswebsite

  Een onderwerp dat naadloos aansluit bij het thema patiëntenparticipatie. Patiënten anno 2021 willen goed geïnformeerd zijn. O.a. inzake kostprijs van een behandeling of ingreep.

  Voor veelvoorkomende opnameredenen vinden patiënten een geactualiseerde prijsindicatie op de site van AZ Sint-Maarten. Via de facturatiedienst kunnen ook nog andere kostenramingen opgevraagd worden.