Overslaan en naar de inhoud gaan

In 2018 verhuisden onze drie verouderde campussen naar ons huidige, hypermoderne gebouw aan de R6 in Mechelen. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen vanuit het zorgtraject van de patiënt, met aandacht voor korte wandeltrajecten en een logische indeling van het gebouw.

Helende omgeving

Veel lichtinval, een groene omgeving en strategisch kleurgebruik, … Over elk detail is nagedacht. Onze patiëntenkamers zijn aangepast aan zowel het comfort van patiënt als van medewerker. Op elke dienst kan je terecht in verschillende personeelsruimtes met veel invallend daglicht.

Hypermodern - hoogtechnologisch

Bij een modern ziekenhuis horen moderne toepassingen. Als medewerker ga je onder andere aan de slag met een gecentraliseerd patiëntmonitoringsysteem waarmee je de patiënt altijd en overal kan opvolgen. Een elektronisch ondersteund medicatiebeheer (van voorschrift over bevoorrading tot distributie van geneesmiddelen) verkleint dan weer de kans op fouten. Ook ons operatiekwartier is volledig digitaal uitgerust. AZ Sint-Maarten installeerde ook als eerste ziekenhuis wereldwijd de Nobi-lampen voor valdetectie en -preventie op geriatrie. Dankzij de lamp krijgen zorgmedewerkers onmiddellijk een signaal wanneer een patiënt gevallen is of een risico op een val is ontstaan. 

Kortom: AZ Sint-Maarten is als hypermodern ziekenhuis klaar voor de technologische evoluties van de toekomst

Duurzaam energiebeleid

Dankzij koude- en warmteopslag en energierecuperatie proberen we maximaal ons primair energieverbruik te beperken. Ook de 100% LED-verlichting en bewegingssensoren voor ventilatie en verlichting dragen bij aan een duurzaam energiebeleid.

Werken in onze moderne nieuwbouw?